- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Талибани ће бити признати као власт у Авганистану када испуне обећања

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoЧланови покрета Талибан на састанку о Авганистану у Москви
Чланови покрета Талибан на састанку о Авганистану у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Питање признавања покрета Талибан (терористичка организација забрањена у Русији) покренуто је на састанку о Авганистану у Москви, али талибани прво морају да испуне обећања, саопштио је специјални представник руског председника за Авганистан Замир Кабулов.
Он је прецизирао да међународно признавање власти покрета може да се деси када оно буде оправдало очекивања светске заједнице.
На питање шта руска страна очекује од талибана, он је одговорио да очекује да „талибани испуне своја обећања у вези са инклузијом и људским правима уопште. Они потврђују да раде на томе, да су у процесу рада на свим овим питањима. Па сачекајмо“, рекао је Кабулов.
Према његовим речима, учесници састанка у московском формату о Авганистану позвали су на спречавање хуманитарне катастрофе у земљи.
„Опште мишљење свих учесника, упркос неким разликама, сводило се на то да морамо пружити помоћ народу Авганистана. Морамо спречити предстојећу кризу коју неки називају хуманитарном катастрофом“, рекао је он након састанка у Москви.
Такође је рекао да не постоје никакви рокови за стварање инклузивне владе од стране талибана.
У среду је одржан састанак о Авганистану у московском формату коме присуствују представници десет земаља региона и висока делегација талибана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала