- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бјелица бацио Лејкерсе на колена! /видео/

© REUTERS / Kyle TeradaРасел Вестбрук и Немања Бјелица
Расел Вестбрук и Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Српски кошаркаш Немања Бјелица забележио је феноменалну партију на званичном дебију за Голден Стејт Вориорсе у победи против Лос Анђелес Лејкерса.
Вориорси су у првом колу НБА лиге савладали Лејкерсе на гостовању резултатом 121:114.
Бјелица је имао учинак од 15 поена (6/7 из игре!), 11 скокова и четири асистенције, уз по једну украдену и изгубљену лопту.
Оно што је можда и највише импресионирало у статистици је да је Србин имао +/- од +20, што у преводу значи да је Голден Стејт надиграо ривала за 20 поена док је он био на паркету, док ниједан његов саиграч није био бољи од +9.
Вориорси су током већине утакмице јурили предност ривала и били чак и у двоцифреном заостатку, али су крајем треће деонице успели да преокрену резултат.
Направили су серију почетком последњег квартала и мајсторски је сачували све до краја меча.
Најбољи је био потенцијални МВП Стеф Кари са 21 поеном и по десет скокова и асистенција. Истакао се и Џордан Пул са 20 поена, Демијон Ли је имао 15, док су по 12 убацили Андре Игуадала и Ендрју Вигинс.
На другој страни вукли су Леброн Џејмс са 34 поена, 11 скокова и пет асистенција и Ентони Дејвис са 33 поена и 11 ухваћених лопти.
Расел Вестбрук је одиграо очајно и на крају имао осам поена (4/13), пет скокова и четири асистенције.
У другој утакмици вечери актуелни шампиони Милвоки Бакси су поново демонстрирали силу над Бруклин Нетсима у репризи полуфинала Источне конференције и одбранили домаћи терен са 127:104.
Иако су се Бакси одлепили на +19 средином друге деонице, Нетси су успели да на полувреме оду само са -5, али до краја меча никако нису успевали да направе преокрет.
Адетокумбо је био изузетан са 32 поена, 14 скокова и седам асистенција, а пратили су га Пет Конатон и Крис Мидлтон са по 20 поена.
На другој страни је најбољи био Кевин Дурент са 32 поена, 11 скокова и четири асистенције. Пети Милс је би оодличан са 21 поеном, док је Џејмс Харден постигао 20 поена и додао по осам асистенција и скокова.
НБА, уторак на среду:
Милвоки – Бруклин 127:104
Лејкерс – Голден Стејт 114:121
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Јокић брани трон, Богдановић жели искорак, а „професор“ је коначно добио праву улогу
„Луди Србин“ је „стигао“ у Београд: „Он је једино што је мени остало из Америке“ /видео/
Тренер о Јокићевој изјави: Сви су толико проклето осетљиви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала