- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Отац који се годинама бори да му врате децу прекинуо штрајк глађу

Пратите нас
Крагујевчанин Ђорђе Јоксимовић, отац три малолетне ћерке, прекинуо је штрајк глађу. Он је Танјугу рекао да је прекинуо штрајк глађу по савету адвоката, као и да ће за пет дана све законске процедуре у вези пресуде у којој стоји да му се враћа старатељство над његове три малолетне кћерке бити завршене.
Јоксимовић је јуче започео штрајк глађу испред Центра за социјални рад јер, како тврди, надлежни у тој установи му још нису вратили децу и поред правосудне одлуке, у којој стоји да му се враћа старатељство над његове три малолетне кћерке.
Како је рекао, разлог због ког му деца нису враћена је што Центар за социјални рад од суда још није добио званично ту пресуду.
Јоксимовићеве ћерке тренутно се налазе код хранитеља у Крагујевцу, којима су додељене пре четири месеца, након што су премештене из хранитељске породице из Тополе, код којих су биле претходних година.
Оца су до сада виђале викендом.
Јоксимовићу су 2015. године одузете три малолетне кћерке, а Министарство за бригу о породици и демографију саопштило је да је надлежни суд донео првостепену одлуку о враћању родитељског права оцу деце.
Према писању медија, деца су одузета због болести његове жене.
Супруга му је и даље на лечењу, а Ђорђе, који није радио у време када су му одузета деца, сада има стално запослење и тврди да има услове да му деца буду враћена.
Ђорђе Јоксимовић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
СРБИЈА
Агонија нема крај: Оцу не враћају ћеркице упркос судској пресуди и после шест година пакла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала