- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јован Симић поново у акцији – Миљаковац и легенде за помоћ Радаковићу

© AP Photo / RONALD ZAKРадован Радаковић
Радован Радаковић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Фудбалски клуб Миљаковац, који је основао Јован Симић, млади хуманитарац, организује добротворну утакмицу за прикупљање помоћи лечењу Радована Радаковића, легендарног голмана који се бори са тешком болешћу.
Апели за помоћ Радаковићу у претходном периоду нису уродили плодом, није прикупљен довољан новац за његово лечење у Турској, што је својеврсна срамота, с обзиром на то да лечење кошта 100.000 евра, а већ је познато колике плате имају његове колеге.
Када већ не могу најбогатији и најпознатији, ствари у своје руке је преузео најмлађи клуб – Миљаковац, бетонлигаш настао као плод ентузијазма Јована Симића и његових комшија из истоименог београдског насеља.
Миљаковац ће у среду 27. октобра, у хали Спортског центра „Раковица“ од 20.00 одмерити снаге са екипом састављеном од Радаковићевих бивших саиграча.
Како је објављено, између осталих наступиће Ђорђе Пантић, Александар Чановић, Миливоје Ћирковић, Алберт Нађ, Љубинко Друловић, Горан Тробок, Мирослав Радовић, Брана Илић, Небојша и Ненад Маринковић, Ненад Стојаковић, Предраг Роган, Данко Лазовић.
Улазница за овај меч добијаће се на лицу места уз добровољни прилог, а свако може помоћи и слањем хуманитарне СМС поруке садржине 1082 на број 3030.
Радаковић је некадашњи фудбалски голман који је, између осталих клубова, чувао мрежу Партизана, Вождовца, Обилића, Земуна, Штурма и Стандарда из Лијежа.
Најбоље тренутке каријере доживео је у дресу Партизана са којим је два пута био шампион и једном победник Купа Југославије.
Крајем 2020. године, у тренутку највеће среће што ће поново постати отац, Радован сазнаје да је тешко болестан. Успостављена му је дијагноза дифузни карцином желуца и од тада креће борба са овом опаком болешћу.
У јануару 2021. године, примљен је у Клинички центар Србије ради оперативног лечења туморске промене желуца, али због основне болести хируршка интервенција није била могућа. Препорука лекара су хемиотерапије.
Један миран породичан живот се претворио у агонију. Радованова супруга је од превеликог стреса у 6. месецу трудноће изгубила бебу.
За преостали део лечења и операцију у Турској потребно је још близу 100.000 евра. Радовану можете помоћи слањем СМС поруке 1082 на 3030 и уплатом на наменске рачуне отворене у хуманитарној фондацији “Буди хуман”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала