- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је променио плочу и изненадио изјавом – ко је „лудак“?

© AP Photo / Christophe EnaРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, изјавио је како никада не ломи рекете као његове колеге, јер не жели да се понаша као луд човек, а разлог томе су медитација и јога. Занимљиво да је Шпанац раније открио како не практикује те технике, али сада је променио мишљење.
Рафаел Надал тренутно се опоравља након што је имао проблема са повредом стопала, а медијима је открио како контролише емоције на терену.
Није новост да тенисери некад претерају са испољавањем беса током меча, а неки од примера су Данил Медведев, руски тенисер, који често сломи рекет, али и Новак Ђоковић који током сезоне често није успевао да сакрије бес.
Надал ипак није један од тих тенисера.
„Волим да се такмичим, али се увек контролишем на терену. Никада нисам сломио рекет, никада се нисам понашао као лудак“, рекао је Надал.
Шпанац добро познаје колеге и зна који од њих некада испоњи емоције на погрешан начин, па су многи корисници на друштвеним мрежама и фанови Новака Ђоковића осудили тај коментар.
Такође, прослвљени Шпанац прошле године у једном интервјуу објаснио је како никада не практикује јогу и медитацију, међутим као да је заборавио на своје речи, Надал је несвесно открио да је „лагао“.
Бавим се јогом, медитирам како бих могао да контролишем емоције у одлучујићим моментима. Увек на терен излазим са позитивним ставом. Важно је задржати самопоуздање и када ситуација није идеална“, рекао је Шпанац.
Ипак, он је прошле године дао потпуно другачију изјаву која је такође могла бити окарактерисана као „прозивка“ за најбољег тенисера света.
Не радим ништа од тога да бих тренирао менталну снагу. Не пркатикујем јогу, психологе или било шта. Ја радим другачије“, био је став Надала прошле године.
Очигледно да се неке ствари мењају па и размишљање „краља шљаке“ који још увек није сигуран када ће се вратити на терен.
„Не размишљам о својим годинама. Оног момента када се не будем осећао спреминим ментално и физички тада ћу се пензионисати. Верујем да ћу ипак остати у свету спорта. Имам академију и преко ње ћу остати повезан са тенисом“, открио је Надал.
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
СПОРТ
Ђоковић има рекорд о ком Надал и Федерер могу само да сањају
Српска тенисерка Нина Стојановић током турнира у Београду - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
СПОРТ
Српкиње напредују, али их нема међу 100 најбољих
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
СПОРТ
Наставља се владавина Новака – Рус пропустио прилику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала