- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Запад предузима отворено непријатељске акције према Москви и Минску

© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и Белорусије
Заставе Русије и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Западне земље спроводе отворено непријатељске акције мешајући се у ствари Москве и Минска, изјавио је државни секретар Савезне државе Русије и Белорусије Дмитриј Мезенцев на заједничком састанку министарстава одбране двеју држава.

„Савремену спољнополитичку ситуацију све више карактерише жеља западних партнера за поједностављивањем, примитивизацијом, ако не и маргинализацијом међународног дијалога. Санкциони притисак без преседана на Републику Белорусију и Руску Федерацију то потврђује“, оценио је Мезенцев.

Према његовим речима, примери директног мешања у послове независних и суверених држава су жеља западних идеолога да негативно утичу на међудржавне односе Москве и Минска помоћу измишљених политичких изговора, отворених непријатељских потеза према двема земљама.
Посебно је истакао резолуцију коју је усвојио Европски парламент 7. октобра којом се осуђује савезна интеграција Русије и Белорусије као фактор који наводно угрожава развој ЕУ.
С тим у вези, приметио је да је у тим условима један од главних и најуспешнијих праваца деловања у формату Савезне државе – спровођење усаглашене спољне политике Русије и Белорусије и координисани рад војних ресора тих двеју земаља.
Стални комитет Савезне државе спреман је да допринесе програму чији је циљ побољшање војне инфраструктуре две земље, констатовао је Мезенцев.
Руско-белоруске војне вежбе Запад-2017  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Одговор Западу: Русија и Белорусија припремиле нову Војну доктрину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала