- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Скочиле акције "Алибабе" на вест о доласку његовог оснивача у Европу

© REUTERS / Ruben SprichДиректор компаније Алибаба Џек Ма на Светском економском форуму у Давосу
Директор компаније Алибаба Џек Ма на Светском економском форуму у Давосу - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Акције "Алибабе" листиране на берзи у Хонгконгу скочиле су данас за чак 9,0 посто након извештаја да је оснивач овог технолошког дива Џек Ма опутовао у Европу и после вести о новом чипу за повећање капацитета рачунарства у облаку ове компаније.
Током трговачког дана акције "Алибабе" су се делимично спустиле, али су ипак закључене у плусу од 6,6 процената, извештава Си-Ен-Би-Си.
Хонгконшки часопис Ист Вик објавио је у уторак, позивајући се на неименоване али поверљиве изворе, да је Ма током викенда отпутовао у Шпанију са пријатељима милијардерима и пословним партнерима на једрење.
Кинески дневни лист Саут Чајна Морнинг Пост, који је у власништву "Алибабе", касније је објавио текст у којем наводи да је Ма у Шпанији на студијском путовању везаном за питања животне средине у области пољопривреде и технологије.
Данашњем расту цена акција "Алибабе" допринела је и вест, објављена у уторак, да је компанија лансирала нови чип за сервере у настојању да повећа своје могућности рачунарства у облаку.
Рачунарство у облаку се сматра кључним сегментом будућег раста Алибабе, а тренутно учествује са 8,0 процената у укупним приходима компаније.
Кинески див у е-трговини је саопштио данас да планира да следеће године отвори нове дата центре у Јужној Кореји и на Тајланду како би наставио ширење свог "клауд бизниса" у иностранству.
Оснивач „Алибабе“ Џек Ма - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
СВЕТ
Кинески милијардер, о коме се дуго ништа није знало, на студијском путовању у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала