- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како наплатити штету ако се возило оштети због рупе на путу

CC0 / Pixabay / Оштећења на путу
Оштећења на путу - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Неретко се возачима дешава да због рупа на путу оштете возило. Свако оштећење на путу у Београду може да се пријави предузећу „Београд путу“, а главни инжењер тог предузећа, Иван Ђокић, каже да увек излазе на терен и да је лако наплатити штету.
Ђокић је, гостујући у Београдској хроници, изјавио да свакодневно примају жалбе грађана.
„Свакодневно пишу нашем дежурном сервису. Примамо све пријаве грађана, али и полиције, инспекције, и преко друштвених мрежа и преко Беокома“, рекао је Ђокић.
Наводи да излазе на лице места да утврде о чему је реч, као и да проверавају да ли је њихова надлежност. Пријаве се најчешће односе на неправилности на коловозу, за шта „Београд пут“ и јесте надлежан.
РТС-у су стигле и фотографије пута у Угриновцима, а ауторка Слађана Живковић наводи да су рупе толико велике да неко може да исече, не једну, него две гуме.
Ђокић објашњава да је реч о градској улици која је претворена у градилиште, јер се изводе радови на обилазници око Батајнице. Истиче да је ту велика концентрација тешког саобраћаја, попут камиона са материјалом.
„Када се радови заврше, приступићемо санацији. До тада ћемо реаговати по пријавама грађана“, рекао је Ђокић.
У случају да због тих рупа дође до оштећења, штета се може наплатити. Процедура је лака, тврди инжењер „Београд пута“.
„У 100 посто случајева грађани наплаћују штету. Јако је лака процедура — ако неко има неки удар, било какво оштећење проузроковано стањем на коловозу, треба да позове полицију, полиција утврди да је ту дошло до оштећења. Ако је наша одговорност, јако се брзо решава“, казао је Ђокић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала