- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Медији: Америка заостаје за Русијом у хиперсоничној трци

© AFP 2023 / OSCAR SOSAЛансирање америчке хиперсоничне ракете са лансирне рампе на Хавајима
Лансирање америчке хиперсоничне ракете са лансирне рампе на Хавајима - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе безнадежно заостају за Русијом и Кином у „хиперсоничној трци“, пише британски лист „Телеграф“.
„САД су у опасности да постану трећи точак у ‘хиперсоничној трци’“, наводи се у чланку.
Како објашњава аутор чланка, појавом новог оружја превасходство америчких носача авиона више неће бити одлучујућа, будући да ће ратни бродови постати само „глинени голубови“ за хиперсоничне ракете са нуклеарним набојем које лете ка њима из свемира.
При томе је летос објављено да су америчке ваздушне снаге имале још један неуспешан покушај тестирања прототипа хиперсоничне ракете АГМ-183А.
Истовремено је Кина пре седам година почела са испитивањем своје хиперсоничне ракете „ДонгФенг 17“, а Москва је успешно тестирала хиперсоничну ракету „Циркон“ и ставила у употребу „још напреднију“ ракету „Авангард“ која је, како преноси „Телеграф“, „фактички довела Русију на прво место у хиперсоничној трци“.
„Поштено је рећи да у Пентагону тренутно постоји нека параноја у вези са тренутном тешком хиперсоничном ситуацијом Америке. Амерички званичници чак су недавно сугерисали да је оно што су на америчком небу погрешно сматрали за НЛО могле бити кинеске или руске хиперсоничне ракете“, напомиње аутор материјала.
На који начин руска хиперсонична ракета „Циркон“ мења начин ратовања сазнајте у ауторској емисији Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“:
Ракета авангард - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Званичник Пентагона признао: Русија лидер у хиперзвучном наоружању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала