- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: ЕМА би могла да изврши експертизу „Спутњика Ве“ почетком 2022.

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида "Спутњик Ве"
Вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
Европска агенција за лекове (ЕМА) могла би да почне са експертизом руске вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у првом тромесечју 2022. године уколико добије потребне податке до краја новембра, пише агенција Ројтерс.
Експертиза вакцине до краја године није могућа, јер ЕМА нема све податке, наводи Ројтерс позивајући се на изворе.
„Одлука ЕМА (о вакцини ‘Спутњик Ве’) до краја (2021) сада апсолутно није могућа“, истакао је извор.
Ако се регулатору доставе потребне информације у наведеном временском оквиру, „одлука би могла бити донета у првом тромесечју следеће године“.
Извршни директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев изјавио је почетком септембра да ће се узајамно признавање руских и страних вакцина против вируса корона десити до краја ове године.
Средином јула Дмитријев је најавио да Руски фонд за директне инвестиције очекује да ће ове јесени Светска здравствена организација (СЗО) и Европска агенција за лекове (ЕМА) признати „Спутњик Ве“.
Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала