- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачки и израелски ловци заједно летели изнад Јерусалима /видео/

© Фото : Твитер/Israel Defense ForcesВојна вежба, Израел
Војна вежба, Израел - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
у Израелу се тренутно одржава међународна војна вежба "Blue flag", а првог дана вежбе одржан је почасни прелет на израелском небу. Генерал-мајор Амикам Норкин, командант израелских ваздушних снага, водио је прелет у авиону Ф-15 "Баз" , који је летео заједно са израелским "Адиром" (Ф-35И).
Генерал -потпуковник Инго Герхарц, командант немачких ваздушних снага, лето је заједно са њима у авиону Јурофајтер, који је био посебно осликан израелском и немачком заставом.
Немачка војна делегација такође је посетила и меморијални центар Јад Вашем и поклонила се јеврејским жртвама Холокауста.
Иначе Меморјални центар се налази на Брду сећања изнад Јерусалима који су надлелтели заједно немачки и израелски борбени авиони, Главни циљ овог меморијалног центра је очување сећање на страдање шест милиона Јевреја од 1939 до 1945. у концентрационим логорима широм Европе.

Јачање стратешке међународне сарадње

Како је саопштено циљ вежбе која се одржава у Израелу је јачање стратешке међународне сарадње кроз заједничко учење о интеграцији авиона четврте и пете генерације, са фокусом на проширење и побољшање оперативних способности снага учесница.
Вежба пружа могућност извођења заједничких тактичких летова против разних претњи коришћењем напредне технологије. Током вежбе, снаге учеснице ће водити борбе ракетама ваздух-ваздух као и употреба система ваздух-земља, претње напредним ракетама земља-ваздух (САМ) и различите оперативне сценарије на непријатељској територији.
У овогодишњој вежби учествују Немачка, Италија, Британија, Француска, Индија, Грчка и Сједињене Државе.
Ово је прво распоређивање британске ловачке ескадриле у Израелу од оснивања земље, као и прво распоређивање индијске ловачке ескадриле са ловцима „Мираж“ у Израелу и прво распоређивање француске ловачке ескадриле са ловцима „Рафал“ у Израелу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала