- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Див из Србије неће заиграти у Београду, али за Спутњик каже: „Ту ће бити једна громада!“

© AFP 2023 / DAVID STOCKMANДарко Лемајић
Дарко Лемајић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
Нападач Гента Дарко Лемајић поручио је у разговору за Спутњик да су Белгијанци у Београд стигли по три бода, и да ће у четвртак увече (21, Хумска) покушати да остваре циљ. Ипак, сва је прилика да ће Гент у мечу трећег кола Лиге конференција бити лишен услуга некадашњег шпица Напретка и Инђије којег и даље мучи повреда.
„Имао сам велики мотив да истрчим у Хумској на терен, ова утакмица ми је далеко интересантнија од оних против Анортозиса и Флоре, али повреда није прошла. Тешко да ћу уопште конкурисати за место у тиму јер смо недавно радили ултразвук и показао је да и даље постоји руптура. Жао ми ми, али има ко да ме одмени“, почео је разговор за Спутњик Србија Дарко Лемајић.
Нападач висок 198 центиметара најчешће ротира напред са Лораном Депотром, прекаљеним центарфором који је током богате каријере играо и у Премијер лиги.
Лемајић апострофира да ће Партизану највећа опасност претити управо од њега.
„Депотр је громада од човека. Физички је изузетно спреман, мислим да јачег човека од њега нисам видео. Он је наша ударна игла, имамо и добре крилне нападаче, али он је та спона између везног реда и шпица напада и правиће Партизану највише проблема“, истиче Дарко.
То што Лемајић највероватније неће конкурисати за место у тиму не значи да неће бити од користи екипи.
Напротив. Тренер и саиграчи распитали су се код њега одакле им прети највећа опасност, које су то врлине и мане Партизана.
Највише пажње посветили су Гробарима, упознати су са њиховим навијањем и атмосфером коју праве у свом храму фудбала.
„Нисам им превише причао о слабостима за то је задужен наш аналитичар и он је радио са екипом 'скенер' црно-белих. Рекао сам им да је Партизан напред изузетно јак, да тај ударни трио чине Рикардо, Лазар Марковић и новајлија Мениг. Ту је наравно и Бибрас Натхо. Ипак, највише их је занимало како ће све то са навијачима изгледати. Предочио сам им да ће бити песма свих 90 минута, сви једва чекају да истрче на терен и да осете ту атмосферу, нешто што у Белгији није на том нивоу. Чак и ако буде нека увреда неће разумети, наставиће да играју“, рекао је Лемајић у шаљивом тону.
Упркос хуку који ће допирати с трибина у Хумској, наш саговорник је поновио да Гент, који дели прво место с Партизаном у Групи Б, није дошао да се брани.
„Фудбалска филозофија Гента и генерално клубова у белгијској лиги је нападачка. Сви се залажу за офанзиван фудбал за гол више, тако ће бити и у Београду. Не плашимо се Партизана идемо на победу јер је јасно да ће поменути двомеч одлучивати о томе ко ће бити први у групи на крају. Генерално Анортозис и Флора не могу да нама парирају, па је ово директна борба између нас и Партизана“, поручио је Лемајић и додао за крај.
„Жао ми је што се и даље 'вуче' та руптурица јер је овај меч за мене има посебну драж, али ћу зато бити 100 одсто спреман за дуел у Белгији за две недеље“, закључио је Дарко Лемајић.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
СПОРТ
Америку распаметио Србинов „пројектил“ /видео/
Орао маскота Лација - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
СПОРТ
Фашистички скандал – салутирање и скандирање: „Суспензија!“ /видео/
Александар Митровић прославља гол против Астон Виле - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
СПОРТ
Митровић и даље терорише мреже у Енглеској! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала