- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Учестали напади на „Спутњик Ве“ засновани на лажним информацијама

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине против ковида "Спутњик лајт"
Паковање вакцине против ковида Спутњик лајт - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције саопштио је да су информативни напади на вакцину против ковида „Спутњик Ве“, засновани на лажним информацијама, постали све учесталији у медијима, наводи се у саопштењу Фонда.
„Информативни напади на вакцину ‘Спутњик’, засновани на лажним и обмањујућим информацијама добијеним из анонимних извора, постали су све учесталији у медијима. То се догодило након што су званична истраживања показала да ефикасност вакцина мРНК против делта варијанте ковида 19 пада испод 50 одсто за само пет месеци. Осим тога, октобарски чланак у медицинском часопису ‘The New England Journal of Medicine’ показао је да су вакцине засноване на векторској платформи хуманог аденовируса, као што је ‘Спутњик лајт’, показале 10 пута јачи имунитет на нивоу антитела и Т-ћелија од вакцина типа мРНК“, објашњава се у саопштењу.
Фонд је такође позвао стране произвођаче вакцина користе вакцину против ковида „Спутњик лајт“ као бустер дозу уместо што је нападају.
„Уместо напада на ‘Спутњик’, позивамо западне произвођаче вакцина против ковида на бази мРНК да размотре могућност употребе једнокомпонентне вакцине ‘Спутњик лајт’ као бустера за постизање јачег и дуготрајнијег имунитета“, истиче се у саопштењу.
Раније су медији јавили да би Европска агенција за лекове могла да почне са експертизом руске вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у првом тромесечју 2022. године уколико добије потребне податке до краја новембра.
Корона вирус вакцина - Sputnik Србија
„Спутњик Ве“

Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала