- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Свим снагама против „терориста“: Моћни маневри ОДКБ недалеко од границе са Авганистаном

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе снага ОДКБ у Таџикистану
Војне вежбе снага ОДКБ у Таџикистану  - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
У Таџикистану се одржавају заједничке војне вежбе Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ) „Сарадња 2021“. Војници из Русије, Белорусије, Јерменије, Казахстана, Киргистана и Таџикистана увежбавају одбијање напада условних терориста, а маневре су укључена тешка оклопна возила и авијација, преноси телевизија „Звезда“.
Пар јуришних хеликоптера Ми-24 ракетама класе „ваздух-земља“ осујетило је планове условног противника да изврши муњевити продор. Хеликоптери изнова и изнова нападају непријатељске положаје и тако им не дају простора за маневрисање. Истовремено, на првој линији фронта артиљерија почиње са нападом.
Вишецевни бацачи ракета „Град“ руске војне базе у Таџикистану испаљују пројектиле и праве простор за контранапад тешких оклопних возила уједињене групе.
Затим на сцену ступају тенкови Т-72 који одсецају бочне линије од центра и разбијају одбрамбену линију незаконите формације чије стратешке објекте напада топовска артиљерија Оружаних снага Таџикистана.
Према легенди, међу задње редове условног противника искрцава се јединица руских Ваздушно-десантних снага из транспортног хеликоптера Ил-76. Руске падобранце са земље подржавају колеге. Јуришна јединица Оружаних снага Казахстана пробија се оклопним транспортерима до заузетог подручја.
У великим заједничким војним вежбама земаља-учесница ОДКБ које се одржавају на полигону Харб Мајдон у подножју планинског венца Памир недалеко од границе са Авганистаном учествује преко 4.000 војника из шест земаља, а укључено је и 500 јединица војне технике.
Борбена координација јединица удруженог контигента увежбаваће се до краја седмице на неколико полигона у Таџикистану истовремено. За то време војници из шест земаља мораће да разраде још неколико борбених сценарија.
Руско-белоруске војне вежбе Запад-2017  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Одговор Западу: Русија и Белорусија припремиле нову Војну доктрину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала