- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Москви уведени нерадни дани од 28. октобра до 7. новембра

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПровера дигиталних пропусница у Москви
Провера дигиталних пропусница у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
Пратите нас
Градоначелник Москве Сергеј Собјањин саопштио је да ће у Москви бити уведени нерадни дани од 28. октобра до 7. новембра како би се прекинуо ланац инфекције вирусом корона.
Биће затворени угоститељски објекти, услужне организације и продавнице непрехрамбених производа. Апотеке и продавнице прехрамбених производа наставиће са радом. При томе, власти не ограничавају продају робе и пружање услуга путем доставе. Ресторани и кафићи такође ће моћи да раде доставе, рекао је градоначелник.
Осим тога, он је нагласио да ће планирана медицинска помоћ бити пружана у потпуности.
Собјањин је, такође, наложио да током нерадних дана треба прекинути рад свих предузећа, осим оних која обезбеђују функционисање инфраструктуре.
Такође ће у истом периоду у московским школама и вртићима бити уведен распуст.
У Москви се уводе и ку-ер кодови за улазак у позоришта и музеје, а од 8. новембра и на концерте, забавне, културне, спортске и друге догађаје уз истовремено присуство више од 500 људи.
Од 8. новембра биће обустављен бесплатан превоз за невакцинисане особе старије од 60 година и особе које нису прележале ковид.
Председник Русије Владимир Путин подржао је у среду предлог владе о увођењу нерадних дана од 30. октобра до 7. новембра због епидемиолошке ситуације у земљи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала