- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа: Чланице Светске трговинске организације да подрже одрицање права на вакцину

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцинација
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Бела кућа позвала је све чланице Светске трговинске организације да подрже одрицање од интелектуалне својине за вакцине против ковида 19.
"Потребно нам је да свака чланица СТО такође убрза и подржи одрицање од интелектуалне својине, а свака компанија мора амбициозно и хитно сада да прошири производњу", рекла је портпаролка Беле куће Керин Жан Пјер новинарима, преноси Ројтерс.
Годину дана након што су Јужноафричка Република и Индија представиле предлог за привремено одрицање од права интелектуалне својине на вакцине и терапије против ковид 19 у СТО, преговори нису успели да постигну било какав напредак.
Више од 100 земаља које подржавају изузеће кажу да би то помогло у спасавању живота, тако што би земљама у развоју дозволило да производе вакцине против ковида 19, али Европска унија и неколико земаља, укључујући Швајцарску, и даље се противе.
Амерички председник Џозеф Бајден променио је претходну позицију САД, и подржао овај предлог у мају, али напредак до сада није постигнут.
Светска трговинска организација планира да на својој министарској конференцији у Женеви од 30. новембра до 3. децембра постигне договор о глобалном одговору на пандемију.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала