- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Белорусија укинула обавезно ношење маски

Пратите нас
Министарство здравља Белорусије укинуло је обавезно ношење маски које је било уведено 9. октобра због раста броја заражених од вируса корона.

„Укида се обавезно коришћење маски физичким лицима приликом посете објектима, организацијама, изузетак су приватни аутомобили, ваздушни, морски и железнички транспорт, као и метро“, наводи агенција Белта саопштење Министарства здравља Белорусије.

Председник Белорусије Александар Лукашенко је изјавио да има негативан став према казнама које се изричу због неношења маски, саопштила је прес служба председника Белорусије.

„Без обзира на мој негативан и оштар став према притисцима на људе, маскама и осталим стварима, треба се вакцинисати. Ја никада нисам био против тога… Ја не могу да забраним да се људи вакцинишу, али нећете присиљавати људе“, рекао је он у оквиру разговора о епидемиолошкој ситуацији и мерама против ковида 19.

На његово питање да ли су сви присутни урадили ПЦР тест и да ли су били у карантину пре састанка са председником државе, одговорили су негативно.

„И добро сте урадили, јер код нас се то не ради… Зашто малтретирате људе ако код председника слободно долазите? Зашто сте полицију мобилисали да проверава ношење маски? Свуда се мешате“, изјавио је председник Белорусије.

Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
СВЕТ
Лукашенко: Спреман сам да се вакцинишем, али белоруском вакцином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала