- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ДФ: „Неки користе преговоре о реконструкцији Владе да одложе попис“

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАнкете за попис становништва у Русији
Анкете за попис становништва у Русији - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
„Одређени кругови покушавају да искористе преговоре унутар парламентарне већине како би питање пописа гурнули под тепих, вешто се кријући иза коментара који долазе са одређених међународних адреса и домаћих невладиних организација“, оценили су у Демократском фронту.
„Сви смо упознати са чињеницом да је јавна расправа о Нацрту закона о попису становништва завршена и да су захтеви о изостављању питања о етничкој припадности, вероисповести и матерњем језику, односно одлагању пописа у недоглед – одбијени. Нова српска демократија верује да ће до договора унутар парламентарне већине доћи и да ће нова извршна власт препознати важност традиционалног пописа, те напокон дати могућност политичким представницима победничких коалиција да дискутују и усвоје закон, како би сви заједно кренули у испуњавање те државне обавезе, на добробит свих грађана Црне Горе“, наводи се у саопштењу, преноси РТЦГ.
Како додају, потпуно су сагласни са одређеним констатацијама да је попис ствар техничке природе и баш због тога питају – зашто постоји толика бојазан од његовог одржавања, односно од резултата.
Никшић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
РЕГИОН
Црногорци ће се на попису изјашњавати о нацији, вери и језику: Одбијен предлог НВО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала