- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Грчка поставила нови систем на граници са Турском

© AP Photo / Giannis PapanikosПрипадници грчке граничне полиције патролирају дуж челичне ограде на граници са Турском
Припадници грчке граничне полиције патролирају дуж челичне ограде на граници са Турском - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Аутоматизовани систем граничног надзора на копненој граници Грчке са Турском званично је почео са радом.
Реч је о пробном периоду који ће, према уговору о пројекту, трајати месец дана. Очекује се да ће систем, који је почео са радом у среду, бити потпуно оперативан 20. новембра.
Систем се састоји од мреже камера и радара дугог домета која је постављена дуж границе и преноси слике и податке о условима у тој области у реалном времену, објавио је грчки „Катимерини“.
Тачније, мрежа се састоји од укупно 11 камера и радара са дометом од 3,5 до 15 километара унутар турске територије, који осигуравају оно што званичници називају благовременим откривањем границе, јер ће од сада моћи да идентификују и снимају кретање, између осталих, илегалних миграната пре него што се приближе грчкој територији.
Камере покривају подручје од неколико километара од Софика, до делте реке Марице код Александруполиса, што представља растојање веће од 100 километара.
Штавише, слике и подаци са камера и радара се преносе у четири локална и два регионална оперативна центра, као и у полицијски штаб на Авенији Катехаки у центру Атине, пренео је Танјуг.
Застава Европске уније поред бодљикаве жице - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
СВЕТ
Од Европе без граница до Европе са бодљикавим жицама
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала