- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Какве су шансе америчке ПРО у случају нуклеарног ракетног удара из Кине или Русије

© AP Photo / Hatem MoussaРакетни напад из Газе на Израел
Ракетни напад из Газе на Израел - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Амерички систем противракетне одбране нема шансе да се одупре нуклеарном ракетном удару из Кине или Русије, оцењује амерички часопис „Форбс“.
„Америчких одбрамбених система нема довољно да би зауставили свеобухватни нуклеарни удар уз примену више стотина кинеских нуклеарних бомби или, још горе, хиљада руских“, наводи се у чланку.
Како се наводи, САД су распоредиле противракетне системе на Аљасци, у Калифорнији и источној Европи, како би одбили нуклеарне нападе Северне Кореје и Ирана малог обима.
Пекинг, наводи „Форбс“, поседује систем делимично орбиталног бомбардовања што је од великог значаја за одбрамбену стратегију САД.
Према мишљењу аутора чланка, вероватноћа да заостали амерички систем ПРО одговори на такав напад је драстично нижа.
Британски лист „Фајненшел тајмс“ је навео, позивајући се на добро упознате изворе, да је Кина током лета минимум два пута извела тестове хиперзвучне ракете.
То је, према наводима саговорника листа,запрепастило Пентагон и америчке обавештајне службе, јер нису очекивали такав потенцијал од Кине.
С друге стране, у Кремљу су истакли да на те тестове не гледају као на претњу и додали да Пекинг развија развија своје наоружање али не кршећи обавезе.
Британски министар одбране савезницима: Прените се, схватите каква опасност прети од Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СВЕТ
Британски министар одбране савезницима: Прените се, схватите каква опасност прети од Русије и Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала