- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Столтенберг: Русија не може да спречи чланство Украјине у НАТО-у

© AP Photo / Francois LenoirГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Русија не би требало да се плаши чланства Украјине у НАТО-у, то је одбрамбени савез, рекао је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг на прес конференцији након дводневног састанка шефова министарства одбране НАТО-а у Бриселу.

„НАТО је одбрамбени савез, зато нема потребе за бригом. Одлуку о чланству Украјине у НАТО-у ће донети Украјина и 30 држава-чланица НАТО-а … Ниједна друга држава нема право да се меша, с обзиром на то да је Украјина независна и суверена држава она има право да самостално бира путању свог развоја“, рекао је Столтенберг коментаришући речи председника Русије Владимира Путина о томе да је министар одбране САД Лојд Остин посетом Кијеву одшкринуо Украјини врата у НАТО-у.

На самиту НАТО-а у Бриселу у лето 2021. године лидери Алијансе подржали су право Украјине и Грузије да се придруже овом савезу и изјавили да је потребно да наставе реформе, али нису навели временски оквир могућег уласка ових земаља у организација. Прошле недеље, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да не може да каже када ће се то догодити, додајући да се „то неће догодити сутра“.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
РУСИЈА
Путин: НАТО заузима Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала