- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински генерал запретио Русији британским ракетама

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајинска застава иза тенковске цеви
Украјинска застава иза тенковске цеви - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Пратите нас
Ракете „Бримстон“, које Британија планира да испоручи Украјини, омогућиће да се „униште“ руски војни бродови, саопштио је за портал „Обозреватељ“ генерал-потпуковник, бивши заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине Игор Романенко.
Према речима Ромањенка, украјински патролни бродови са ракетама „Бримстон“ могу да гађају руске војне бродове. Притом, те ракете се могу користити и за копнене циљеве, сматра он.
Како тврди генерал, помоћу одређене количине ракета може се уништити и велики брод противника. Он сматра да захваљујући таквом наоружању Украјина ће имати могућност да „снажније одговори“ на „провокације“ Русије.
Генерал је приметио да узимајући у обзир однос снага Кијев мора да тражи „асиметричне начине за ратовање“, наоружавање бродова ракетама „Бримстон“ може бити једно такво решење.
Раније је британски лист „Тајмс“, позивајући се на украјински извор саопштио, да Лондон разговара са Кијевом о продаји наоружања. Реч је о ракетама „Бримстон“ које је произвео конзорцијум МДБА за бродове и авионе. Лист наводи да ова високотехнолошка самонавођена ракета може да гађа велики број циљева одједном. Како су Спутњику изјавили у Министарству одбране Велике Британије, реч је о споразуму који је још у јуну склопљен између Кијева и Лондона.
Украјински политичари и експерти често иступају са изјавама о „агресивном“ понашању Русије. Притом, Москва је неколико пута изјављивала да такве намере не постоје у односу на друге земље. Како је Спутњику изјавио заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко, испоруке западног наоружања Украјини неће допринети решавању конфликта, већ ће подстаћи Кијев на провокације у Донбасу.
Ракете Бримстон - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
СВЕТ
Британски медији: Украјина преговара са Великом Британијом о испоруци ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала