- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: СПЦ најснажнији део идентитета српског народа /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељка Цвијановић, Милорад Додик и српски патријарх Порфирије
Жељка Цвијановић, Милорад Додик и  српски патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је, после састанка патријарха српског Порфирија са руководством Републике Српске и представницима појединих политичких партија, да је Српска православна црква најснажнији део идентитета српског народа.
Додик је синоћ рекао да је Република Српска у последњих 20 година изградила и обновила многе храмове и манастире, односно да је то учинио народ који верује, који је привржен Српској православној цркви и који зна да је СПЦ најснажнији елемент српског идентитета.
„То нас је очувало као народ. Да није било СПЦ ми би данас били расути по неким другим идентитетима и само ретки би писали неке научне књиге и ми овде не бисмо постојали“, нагласио је Додик.
Додик је навео да је посета патријарха Порфирија Епархији бањалучкој веома значајна и да је Република Српска дочекала његову светост у молитви за добро здравље верујућег народа, пренео је РТРС.
„Увек је посета патријарха прилика за надахнуће, добробит и дар за народ овог простора. Добили смо низ добрих порука које иду за тим да морамо да се окупимо, будемо јединствени, да верујемо једни другима, имамо довољно стрпљења, да нађемо вољу и снагу да другога разумемо и прихватимо и онда када се не мисли исто“, казао је Додик поручивши:
„Ово је наша земља, наш крај, ми и о овоме желимо да одлучујемо, а СПЦ и наша вера нас учи да то урадимо смирено, посвећено и јединствено“.
РЕГИОН
„Ви сте најбољи доказ да Бог није оставио свој верни народ“: Порука патријарха Порфирија из Бањалуке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала