- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрвати могу у Америку без визе, али уз један услов

© Fotolia / weimАмеричка виза
Америчка виза - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
Пратите нас
Хрватским држављанима од данас је омогућено да у Сједињене Америчке Државе путују без визе, саопштено је из америчке амбасаде у Загребу.
Ова одлука Електронског система за одобравање путовања (ЕСТА) односи се на хрватске држављане који у САД одлазе у туристичком или пословном аранжману, не дуже од 90 дана.
Хрватско чланство у тзв. Програма изузећа од виза важан је корак у даљњем учвршћивању економске и сигурносне сарадње двију земаља, поручују из амбасаде.
„Невероватно смо задовољни што хрватски грађани сад уживају у могућности путовања у САД без виза“, рекао је отправник послова америчке амбасаде у Загребу Марк Флеминг.
„Ово је био дуг, али важан процес и поздрављамо напоре хрватску Владу да испуни строге захтјеве нашег програма“, изјавио је Флеминг, преноси Јутарњи.хр.
Да би нека држава ушла у овај програм, мора испунити критеријуме из сфере борбе против тероризма, спровођења закона, имиграције, сигурности докумената као и управљања границом, појашњава се у саопштењу. Додаје се и како постотак одбијених виза мора бити испод три посто, што је Хрватска испунила тек недавно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала