- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић открио ко се дере на њега и ко обавља прљаве послове

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
Пратите нас
Никола Јокић био је видно расположен и спреман за шалу после нове победе Денвера на старту НБА лиге. Пао је Сан Антонио (102:96), а Србин је открио ко у екипи обавља „прљаве послове“, ко је вођа, као и ко то сме да се дере на прошлосезонског МВП-ја.
Одморио је добро током лета Никола Јокић, после чега је уследио паклени тренажни процес, а постао је у међувремену и отац.
Ипак, скромни Сомборац остао је онај исти, паклени кошаркаш који из свих оружја терорише кош ривала са осмехом на лицу, док је после обавеза на паркету отворен за разговор с медијима, спреман у сваком тренутку да се нашали.
Тако је било и после тријумфа над Сан Антонијом у којем је Јокић био централна фигура меча са 32 поена и 16 скокова.
„Играо сам нормално, нисам форсирао. Знате, када форсирате дешавају се лоше ствари. Не може ништа на силу. Морамо много боље да играмо у дефанзиви, Спарсима нисмо дозволили много, али су доста промашивали тако да морамо да се фокусирамо на дефанзиву“, позвао је Никола на опрез саиграче пред наредне мечеве.
Већ у следећем излагању открио је припадницима „седме силе" да је Аргентинац Факундо Кампацо фантастичан тимски играч, спреман на све.
Кампацо је велики вођа, момак који је у стању да обавља прљаве послове на терену. Он је без дилеме најбољи у томе, доноси тиму енергију, пробудиће нас уколико спавамо на терену. Ради то што ради и најбољи је у томе“, каже Јокић.
Током меча са Спарсима у којем „лудог Србина“ Грега Поповича у неколико наврата доводио до лудила, Јокић је признао да и даље ради на усавршавању. То се односи и на вансеријске асистенције које је имао проти Сан Антонија.
„Радим доста. Мислим на то како да проигравам саиграче. Понекад то уради, нека се одлучим да идем на улаз, да нападнем рекет. Покушавам да се односим према свему онако како видим ствари на терену. Мој први инстинкт је да погледам коме могу да упутим идеалан пас, потом да видим да ли има неке дискомуникације у одбрани, ако су на једној страни тројица, а на другој један, додаћу лопту ономе ко је у најбољој позицији. Зависи од доста тога“, истиче Србин.
Јокић је излагање завршио у свом препознатљивом стилу – шалом.
„Џамајкл Грин је сјајан, прави колега. Понекад га се плашим, да будем искрен, пошто се дере на мене. Не свиђа ми се тај део, али већину времена је то уствари један добар момак“, кроз осмех је поручио Никола.
Никола Јокић у дуелу са Сан Антонио Спарсима - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
СПОРТ
Јокићев потез „запалио“ мреже: „Никада нисам видео...“
Почетак утакмице између КК Црвена звезда и Албаа - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СПОРТ
Бледа Звезда немоћна против Албе
Шпански кошаркаш Пау Гасол - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СПОРТ
„Јокић, Гасол, Паркер...“ – ко је „игнорисан“ у анкети највећих НБА кошаркаша у историји?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала