- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Форбс“: Америка на Аљасци увежбава велики рат против Русије

CC BY-SA 2.0 / (U.S. Air Force / Tech. Sgt. Jerilyn Quintanilla / Два америчка ловца Ф-16 "Фајтинг фалкон" лете изнад Аљаске
Два америчка ловца Ф-16 Фајтинг фалкон лете изнад Аљаске - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Америчке ваздухопловне снаге су у оквиру обуке у случају рата против Москве послале ловце Ф-16 на аеродром најближи руским границама на острву Шемја, пише „Форбс“.
Стручњак „Форбса“ Дејвид Екс пише у чланку да од маја ове године команда ваздухопловства САД изводи вежбе на Аљасци. Главни задатак је вежбање слетања и полетања на што више малих аеродрома, истиче се у материјалу.

„Те вежбе су биле проба великог рата против Русије. Ратно ваздухопловство очекује да ће у ратном периоду Руси напасти велике базе балистичким и крстарећим ракетама“, нагласио је амерички експерт.

С тим у вези, он додаје да у случају сукоба ваздухопловство може да гарантује да ће макар неки авиони преживети бомбардовање и успети да пруже отпор.
Аутор текста је приметио да се војна база на острву Шемја налази на идеалном месту за пресретање руских војних авиона изнад вода Беринговог мора.
„То острво се налази на свега 200 миља (322 километра) од руске обале. Ниједан други амерички аеродром, ни ни носач авиона не може да распореди авионе тако близу Русије“, пише „Форбс“.
Према речима Екса, лет на острво је ризичан јер је аеродром удаљен, а пилоти ће, како каже, морати да се боре са константним маглама и олујама.
Америчка ваздухопловна база Ирексен на Аљасци - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2021
Медији: Америчка ваздушна база на Аљасци ─ претња за Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала