- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Хиперинфлација ће променити све“: Шифрована порука оснивача Твитера

© AP Photo / Jose Luis MaganaГенерални директор Твитера Џек Дорси
Генерални директор Твитера Џек Дорси - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Џек Дорси, један од оснивача Твитера, оставио је на тој мрежи шифровану поруку у свом стилу: „Хиперинфлација ће променити све“.
Дорси, који иначе често на Твитеру пише поруке у шифрама, написао је и „То се догађа сад“.
Многи корисници друштвених мрежа коментарисали су његову објаву, а Дорси им је одговорио да ће се хиперинфлација догодити „ускоро у САД, али и целом свету“.
Оснивач Твитера написао је тај коментар непосредно пошто је, како су објавили амерички медији, шеф Федералних резерви Џером Пауел изјавио да ће „притисак инфлације трајати дуже него што је било очекивано“.
САД не губе контролу над инфлацијом, изјавила је данас америчка министарка финансија Џенет Јелен и истакла да очекује да ће се инфлација вратити на нормалан ниво до друге половине наредне године.
„Стопа инфлације ће остати висока наредне године због онога што се већ догодило. Међутим, очекујем побољшање до средине или краја наредне године - друге половине наредне године“, навела је Јелен, пренео је Танјуг.
Претходно су Федералне резерве објавиле како би инфлација у САД требало да буде благо изнад два одсто у наредним годинама.
Амерички биро за економске анализе такође је објавио да је индекс потрошачких цена поново порастао, те да је раст у прошлој години био највећи у последње три деценије.
Јуан - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
ЕКОНОМИЈА
Које ће од четири предвиђања доктора Пропаст, погодити свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала