- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Кустурица изашао из анонимности – за сарадњу са Спутњиком добио Златну Нику

© SputnikЕмир Кустурица
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Остварила се Кустуричина шала да ће изаћи из анонимности сарађујући са Спутњиком. Након само четири епизоде и месец дана емитовања ауторског серијала, добио је „Гран при“ и „Златну Нику“ за видео репортажу, из области у којој се никад раније није огледао.
То је највеће признање међународног фестивала „Интерфер“, а додељује се за репортажу, „фасцинантно ауторско дело које приказује лепоту тог новинарског жанра“.
Кустурица на сајту и „Јутјуб“ каналу „Спутњика“ објављује сцене из свог живота. Интимну животну причу од Сарајева, преко светских метропола до Мокре Горе, он прелама кроз историјску судбину Југославије, геополитичке ломове, сукоб цивилизација, судар хришћанског и рационалистичког западног света… До сада је говорио о глобалистима, комунизму, Олимпијским играма...

Кустурица добио „Златну Нику“

Путем видео-укључења на додели награда у недељу Кустурица је поручио да му је врло драго што је освојио „Гран при“ и да из великих филмова и достигнућа настају и мања, попут серијала који објављује „Спутњик“.
„После свих радова у сфери филма, телевизије и видеа, мислим да је дошло време да се радујемо и овој врсти ‘Гран прија’ који сам добио захваљујући ‘Спутњику’ и људима који су обезбедили ту врсту слободе да човек може да ради шта хоће“, казао је Кустурица путем видео-укључења.

Признање и „Спутњику“

Фестивал „Интерфер“, који је одржан 26. пут, више од две деценије афирмише ауторе и награђује репортаже које својом храброшћу, оригиналношћу и друштвеним утицајем заслужују медијску пажњу и највиша признања фестивала: плакете и статуе „Златне Нике“.
Ове године награде су додељене у пет категорија: ТВ репортажа, фото репортажа, новинска репортажа, радио репортажа и друштвено одговорна репортажа/акција.
© Sputnik / Лола ЂорђевићСтатуу „Златне Нике“ за најбољу селекцију репортажа освојио је „Спутњик Србија“.
Најбољим репортерима уручена су признања, а луреатима статуа „Златна НИKА“ – богиња победе - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
Статуу „Златне Нике“ за најбољу селекцију репортажа освојио је „Спутњик Србија“.
У конкуренцији од више од 200 радова из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Холандије, Италије, Шведске, Сирије, Либана и других земаља света, статуу „Златне Нике“ за најбољу селекцију репортажа освојио је „Спутњик Србија“.
Филм Емира Кустурице - Ко је узнемирио америчке дипломате
 - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СРБИЈА
Кустурица открива позадину Хавана синдрома: Зашто америчким дипломатама зуји у ушима /видео/
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Подкаст
Кустурица: Сорошевци новом револуцијом „штите“ човека од сунца – то им неће проћи /видео/
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
Подкаст
Светска ексклузива вечерас на Спутњику – ауторска емисија Емира Кустурице – Мој живот /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала