- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја позвао на одбрану Повеље УН

© REUTERS / POOLЛого Уједињених нација у седишту организације у Њујорку
Лого Уједињених нација у седишту организације у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Стални представник Русије при УН Василиј Небензја позвао је на одбрану Повеље Уједињених нација у светлу редовних изјава западних држава о потреби да се поштује „светски поредак заснован на правилима“.
Небензја је подсетио да су оснивачи организације у Повељу поставили основне циљеве и принципе међудржавне сарадње.
„Само поштујући их човечанство може да крене ка изградњи праведнијег, просперитетнијег и сигурнијег света и спречи нове глобалне ратове“, рекао је Небензја у видео-поруци коју је на Твитеру објавила стална мисија Русије у УН поводом Дана УН који се обележава 24. октобра.
„Данас има све више покушаја да се ревидирају међународно-правне норме утврђене Повељом, да се промовише неки светски поредак заснован на правилима. Наш заједнички задатак је да се одбрани Повеља УН. Потврђујемо пуну посвећеност централној и координирајућом улози Уједињених нација у међународним пословима и изјављујемо: наша правила су Повеља УН“, нагласио је стални представник.
На Дан УН обележава се годишњица ступања на снагу Повеље организације 1945. године. УН су се званично појавиле од ратификације овог темељног документа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала