Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх Порфирије: Ако икоме желимо зло нека буде и нама

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх српски Порфирије
Патријарх српски Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије поручио је да све што православни српски народ жели муслиманима Бошњацима и католицима Хрватима треба и себи да пожели, али да не може да пристане да било ко доводи у питање његов духовни и национални идентитет.
„Ако иком желимо зло нека буде нама. Ако желимо зло муслиманима Бошњацима, нека буде нама. Ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама. Што желимо њима нека буде и нама“, написао је патријарх Порфирије на Инстаграму.
Али, нагласио је српски патријарх, не можемо пристати ни на то да било ко доводи у питање оно што ми јесмо, наш идентитет, духовни и национални.
„Тек кад знамо ко смо, препознајемо ко је и било ко други. Тек тада ћемо моћи да делимо своје са такозваним туђим и од њих да примамо оно што нам пружају и тако богатимо једни друге“, навео је патријарх.
Подсетимо, патријарх Порфирије завршио је у недељу дводневну посету Епархији бањалучкој, прву откако је изабран на место поглавара Српске православне цркве.
У манастиру Милошевац код Приједора у недељу је одржана Света архијерејска литургија, коју је служио патријарх Порфирије заједно са епископом бањалучким Јефремом.
РЕГИОН
„Ви сте најбољи доказ да Бог није оставио свој верни народ“: Порука патријарха Порфирија из Бањалуке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала