- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пољска се похвалила оружјем „копираним“ од Русије

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаРуски преносни противавионски ракетни систем „Верба“
Руски преносни противавионски ракетни систем „Верба“  - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Портал „Дифенс 24“ објавио је чланак о наводној надмоћи пољског наоружања над руским. Истовремено, аутор чланка Максимилијан Дуре признао је да у производњи преносних противавионских ракетних система Варшава примењује руско искуство.
„Нико у Пољској не крије да су преносни противавионски ракетни системи настали на основу знања која су пољски инструктори и инжењери стекли приликом тестирања руских противавионских механизама“, наводи се у материјалу.
Аутор је упоредио пољски систем „Пиорун“ и руску „Вербу“. Према његовом мишљењу, Москва и Варшава се „такмиче у квалитету наоружања“.
Најсавременији преносни противваздухопловни ракетни системи типа „Верба“ су широкој јавности представљени на форуму „Армија 2015“. У борбеној ефикасности значајно превазилази комплексе претходних генерација.
Руски систем „Верба“ има троспектралну главу за навођење, што омогућава да ефикасно погађа мете попут беспилотних летелица. Домет гађања тог руског оружја је шест километара, а може да погоди мету са висине 3,5 километара.
Систем Стрела 2М - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
РУСИЈА
„Оборити из скровишта“: Како изгледа развој руских преносивих ПВО система
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала