- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска сенаторка оптужила Кијев за двоструке стандарде

© Sputnik / Константин МихальчевскийСпоменик потопљеним бродовима у Севастопољу
Споменик потопљеним бродовима у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Сенаторка из Севастопоља у Савету Федерације Русије Катарина Алтабајева назвала је ултиматум портпарола Министарства спољних послова Украјине за Крим и Донбас контрадикторним и на граници са шизофренијом.
„Украјинска страна треба да одлучи. Ако сматрају да је Крим територија Украјине како могу да постоје контролни пунктови (и центри везе)? А ако се слажу да су Крим и Севастопољ део руске државе, односно да је коначно наступило просветљење, какве везе онда руска страна има са сукобом у Донбасу? Она је страни посматрач и учесник преговора. А ово је унутрашња ствар Украјине – да побољша односе са својим грађанима“, објаснила је сенаторка за Спутњик.
Такве изјаве немају основу у виду стварних чињеница и саме су по себи противречне, приметила је она.
„Ове изјаве немају никакву чињеничну основу. И то је, као и увек, политика двоструких стандарда... Када у једној глави постоје опречне изјаве то је онда шизофренија. Осећај да се то и дешава: један део главе не дружи се са другим. Надамо се да ће се нешто променити набоље, јер од овога нема горе“, нагласила је Алтабајева.

Крим неће слушати дилетантске савете Кијева

Са своје стране, кримски политички експерт Руслан Балбек изјавио је да Крим неће слушати дилетантске савете у области здравства од Кијева.
„Што се тиче вируса корона, Русија у потпуности испуњава обавезе државе према грађанима, тако да не намеравамо да слушамо дилетантске савете у области здравства од Украјине“, рекао је Балбек за Спутњик.
Он је додао да Криму нису потребни ничији савети када је у питању унутрашња политика.
„Ако је портпарол украјинског Министарства спољних послова одлучио да подигне свој статус таквим празним изјавама, то је била лоша идеја. Ми ћемо се изборити са оним што се тиче унутрашње политике, а господин Николенко нека сачува своје савете за пажљивије слушаоце“, нагласио је експерт.
Раније је портпарол украјинског Министарства спољних послова Олег Николенко изјавио да Русија мора да испуни своје „обавезе“ према Кримљанима. Николенко је упутио захтев Москви да „обезбеди основне потребе становника Крима и Донбаса“, а посебно заштиту од вируса корона и безбедан приступ посматрачкој мисији ОЕБС-а у оба региона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала