- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скандалозан коментар Градске телевизије Подгорице: Православне вјернике оптужили за убиства и насиље

© Sputnik / Радоје ПантовићЈоаникије и Порфирије стигли у Подгорицу
Јоаникије и Порфирије стигли у Подгорицу - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Градска телевизија у Подгорици објавила је скандалозан коментар у ком се на најгори могући начин вређају православни вјерници који припадају Митрополији црногорско-приморској и оптужују за пљачке и убиства.
Уводник суботњег дневника Градске ТВ – Јавног сервиса Главног града грађани у Црној Гори – дијели се на друштвеним мрежама уз критиковање уређивачке политике Јавног сервиса Главног града.
Спикерка Дневника Мирки Девић на Градској ТВ, читајући текст са такозваног „идиота”, таргетирала је вјернике СПЦ, односно Митрополије Црногорско-приморске као „саучеснике” у убиству Љубише Мрдака у Никшићу, док је од разбојника бранио новац намијењен пензијама.
Она је у свом коментару на најприземнији начин, који је толико груб да не заслужује ни да буде објављен у цијелости, поистовјетила двојицу ухапшених са свим вјерницима СПЦ у Црној Гори и учесницима литија, те православне вјернике довела у везу са убиствима, пљачкама, каматашењем, ратним хушкањем...
Политикоколог Феђа Павловић је за Спутњик коментарисао на следећи начин прилог на Градској телевизији.
„Искористио бих прилику да укажем на један податак који би подгоричким пореским обвезницима могао бити интересантан. Наиме, према Правилнику о систематизацији који је усвојен 31. маја ове године, новооснована РТВ Подгорица има 68 запослених, чије се зараде, разумије се, исплаћују из градског буџета. Поређења ради у Служби заштите и спашавање Главног града запослено је укупно 72 ватрогасаца, укључујући командира Службе, руководиоца и двојицу шефова. Па нек нам наредни пожар на Горици угасе новинари РТВ Подгорица“, коментарисао је Павловић иронично за Спутњик изјаву на Дневнику Градске телевизије.
Славен Радуновић, функционер ДФ-а је коментарисао да су „ова телевизија и њен дневник слика и прилика бораца за ’завртање‘ Црне Горе на прави пут”.
„Овако Дарко Шуковић, Иван Вуковић и компанија правдају трошење новца свих грађана Подгорице, намијењен пружању сервисних информација. Надам се да ће реаговати неке од невладиних организација које се баве оваквим примјерима фашизма и примитивизма финансираног јавног сервиса. Не само реаговати, већ исто пријавити надлежном органу. Јер, зар не, то им је посао”, истакао је Радуновић уводни текст суботњег Дневника Градске телевизије и додао „наш посао, нас који се бавимо политиком, јесте да ове реликте 1948. побришемо с политичке сцене и гурнемо у историју, све са омиљеним им Брозом, Ђиласом, Јовом Капичићем и Вељком Милатовићем”.
Митрополит Амфилохије - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
РЕГИОН
Пресуђено у Подгорици: Забрањено емитовање филма о митрополиту Амфилохију "Свједок Божје љубави"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала