- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска полиција зауставила боксере тзв. Косова, а онда је стигло упозорење

© PixabyСрбија - илустрација
Србија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Светска боксерска асоцијација (АИБА) упозорила је да борци такозване државе Косово, које је српска полиција зауставила на граничном прелазу, морају да учествују на СП у Београду.
Све је спремно за почетак Светског првенства у боксу које ће бито одржано у престоници Србије од 24. октобра до 6. новембра, али ипак нису решени сви проблеми.
Из такозване државе Косово стигла је вест да боксери из те државе нису могли да уђу у Србију јер су носили обележја на спортској одећи.
„Око 13 часова смо кренули за Београд. Српска полиција нас је зауставила на граници у Кончуљу и није нам дозволила да одемо тамо, због косовских ознака на тренеркама и мајицама. У њима пише БФК, а нама су рекли да их оставимо на граници и можемо да наставимо. Али, како смо се договорили са АИБА да учествујемо само са ознакама Косова, то нисмо прихватили“, изјавио је Љатиф Демоли, генерални секретар Боксерске федерације Косова.
Касније се огласио Олимпијски комитет Косова и навео да су њихови боксери поново покушали у суботу увече да пређу гранични прелаз и то након што су „уклонили ознаке Косова са својих десова“, али су поново заустављени.
Након те вести огласила се Светска боксерска асоцијација (АИБА) која је упозорила на то да би такмичари такозване државе Косово требало да учествују на шампионату у Београду.
„Косовска боксерска федерација је члан АИБА од новембра 2014. године и очекујемо да она учествује на Светском боксерском првенству за мушкарце. АИБА очекује да ће Косовска боксерска федерација бити третирана као и све друге делегације које су АИБА чланови“, написали су из АИБА.
„АИБА жели да сваки боксер буде добродошао, јер свет бокса нема граница. Верујемо да сви спортисти морају да имају фер шансу да се такмиче и демонстрирају најбоље квалитете у рингу. Спорт би требало да уједињује људе и да буде ослобођен национализма и политике“, јасно је упозорење организаторима у Србији.
Такозвана држава Косово требало би да има седам представника у Београду, а за сада се од организатора нико није огласио поводом овог случаја који ће морати брзо да буде решен.
Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СПОРТ
„Светско првенство у боксу важно за имиџ Србије“
Павел Фјодоров - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
СПОРТ
„Руски Србин“ најављује спектакл: „Да пуног срца отпевам химну Србије!“
Бокс Светско првенство Србија - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Спектакуларно отварање СП у боксу: Од Биковића и Ван Гога до Рој Џонс Јуниора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала