- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Води се рат иза кулиса“ – Рус прва мета кампање

© Sputnik / Федерико Модика / Уђи у базу фотографијаАлександар Болшунов
Александар Болшунов - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
Пратите нас
Међународна скијашка федерација је на путу да донесе одлуку која би значајно могла да смањи шансе руском шампиону Александру Болшуновом у такмичењу скијашког спринта за предстојеће Зимске олимпијске игре.
Како преносе руски медији, организатори такмичења раде све како би подржали главне руске ривале што отежава посао Болшунову.
„Олимпијске игре нису ни почеле, а у току је рат иза кулиса против лидера руског скијашког тима Александра Болшунова“, пише руски „Чемпионат“.
Како се истиче, Норвешка је захтевала да се спринт дистанца смањи са 1.850 на 1.500 метара, а руски тренери истичу да то никако не иде на руку Болшунову, већ напротив – његовим ривалима.
„Немамо званичну информацију, али је извесно да ће дистанца бити смањена и да ће се возити краћи круг. То ће погодити и наш тим и наше спортисте“, рекао је тренер Јуриј Бородавко.
Краћа дистанца значи и већи утицај спринта на исход трке, што иде на руку Норвешкој која има скијаше са таквим потенцијалом.
„Постоје само два чиста спринтера у нашем тиму, Глеб Ретивих и Александар Терентјев. Болшунову више одговара дужи круг, његов највећи квалитет је могућност одржавања брзине, а не убрзавање“, наводи „Чемпионат“.
Бородавко је навео да већа дистанца захтева већу издржљивост у чему су руски такмичари непревазиђени.
„Сада се све ради да би се задовољили Норвежани, то је њихова иницијатива“, истакао је Бородавко.
Зимске олимпијске игре су на програму од 4. до 20. фебруара 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала