- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин апелује на Русе: „Подржите Сашу!“

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаАлександар Максименко
Александар Максименко - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Прави тектонски поремећај у руском фудбалу изазвала је првенствена утакмица између Зенита и Спартака из Москве која је завршена резултатом 7:1 у корист екипе из Санкт Петербурга, а највећа жртва тог резултата могао би да буде голман Александар Максименко, о коме је говорио српски тренер Александар Веселиновић.
Момак рођен 1998. године, Александар Саша Максименко, већ пет сезона је члан московске екипе, али никада није доживео понижење као у дуелу са Зенитом.
Чак седам голова у његовој мрежи, али и три бравурозне одбране за чувара мреже са ценом од 13 милиона евра и епитетом велике наде руског фудбала могу да престављају терет од кога ће се тешко опоравити.
Управо је на то, у изјави руским медијима, напоменуо Александар Веселиновић, српски тренер који је први радио са Максименком у његовом матичном клубу, Академији „Виктор Понедељник“.
„Познајем Сашу веома добро, почео је као дете у академији, упознао сам га кад сам стигао у Ростов 2006. године. Издвајао се по свом добром раду, јасно је било да има велики таленат, пратим га и јасно је да сваки спортиста има тешке периоде“, навео је Веселиновић.
Како је додао, ово је вероватно најтежи.
„Максименко је будућност руског фудбала, али желим да нагласим да лидери руског фудбала немају стрпљење. За осам година у Русији схватио сам да младим руским фудбалерима треба подршка. Јасно је да је Спартак клуб светске класе, много људи подржава тај клуб и има исти притисак као Црвена звезда и Партизан. Ако у овом моменту навијачи и медији подрже Сашу, сигуран сам да ће он све превазићи“.
Веселиновић истиче да је Максименка упознао као дечака који је веома психички стабилан.
„Увек је био на нивоу, дисциплинован и са карактером. Да ли му је сада потребна пауза? Можда, можда на својим леђима носи више терета него што би требало, али само он зна са каквим осећањима се буди сваког јутра. Опет, тешко је рећи да ли ће пауза утицати на њега, можда ће га потпуно 'убити' одлука да буде пребачен на клупу“, истакао је Веселиновић.
Зенит је за прво полувреме утакмице са Спартаком постигао четири гола, у наставку још три, убедљив је на табели са 26 поена на врху, три више од Динама, док је Спартак на седмој позицији са 17 поена из 12 мечева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала