- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Троицки скратио списак, одлука пада код „Новака“

Пратите нас
Виктор Троицки, селектор Дејвис куп репрезентације Србије, објавио је ужи списак играча за финални турнир и на њему се налазе Новак Ђоковић, Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.
То није коначан списак, с обзиром на то да је Међународна тениска федерација од ове године увела правило по коме девет недеља пре почетка такмичења селектори свих селекција морају да пријаве списак од десет играча, да би четири недеље касније били у обавези да скрате списак на пет.
Селекторима је дата могућност измене два играча у односу на ужи списак за турнир који се игра од 25. новембра до 5. децембра 2021. године у Мадриду, Инсбруку и Торину.
Шампион Дејвис купа за 2021. биће познат након десет дана такмичења кроз које ће проћи 18 екипа подељених у шест група.
Селекција Србије смештена је у Групу Ф са Немачком и Аустријом, а међусобни мечеви играће се у Инсбруку. У четвртфинале пласираће се првопласиране, као и две најбоље другопласиране репрезентације из свих група.
„Приближио се Дејвис куп, свима нама најрадоснији део сезоне, јер колико год да је тенис индивидуални спорт, наш тим је увек јак и компактан, нама је увек у срцу тимско такмичење и борба за Србију. Тако је од како смо крочили у ово такмичење, увек са истим жаром приступамо Дејвис купу и увек нам је циљ трофеј. За месец дана крећемо у битку за нову „салатару” из Инсбрука, даље преко Торина до Мадрида. У десет дана очекује нас мноштво мечева, тешких мечева и верујемо да ћемо на крају стићи до жељеног циља. Из нас је огромно искуство и оно што нам нико не може избрисати и оспорити, а то је огромна храброст и жеља да се донесе победа нашој земљи. Ужи списак је данас послат у ИТФ, имамо право измене два играча. У Београду ћемо имати припреме од 15. до 19. новембра у Тениском центру „Новак“ након којег ћемо дефинитивно знати са којим тимом идемо на пут и у нове битке. На припремама ће уз тим који сам пријавио бити и наш најбољи дубл играч Никола Ћаћић“, рекао је селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки који је 2010. Србији донео одлучујући поен у борби за Дејвис куп трофеј у београдској Арени у сусрету са тимом Француске.
Србија се налази у Групи Ф, а победник ове групе у нокаут фази (четвртфиналу) играће против победника Групе Ц у којој ће налазе Француска, Чешка и Велика Британија.
У Мадриду су смештене групе А (Шпанија, Русија и Еквадор), као и група Б (Канада, Казахстан и Шведска). У Торину ће снагу одмерити тимови из групе Д (Хрватска, Аустралија, Мађарска) и групе Е (САД, Италија и Колумбија).
Сви мечеви играће се на тврдој подлози, а домаћин полуфиналних мечева, као и самог финала биће шпанска престоница као што је био случај и 2019. у премијерној сезони новог формата Дејвис куп такмичења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала