- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Директор СЗО: Пандемија ће се завршити када свет одлучи да је оконча

© AP Photo / Darko VojinovicГрадски превоз у Београду током пандемије вируса корона
Градски превоз у Београду током пандемије вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аденон Гебрејесус изјавио је да је пандемија ковида 19 далеко од краја и да ће се завршити када све нације почну ефикасно да користе здравствене алате који су им доступни.
„Пандемија ће се завршити када свет одлучи да је оконча. У нашим је рукама. Имамо све алате које су нам неопходни. Међутим, свет их није добро искористио. Са близу 50.000 преминулих недељно, пандемија је далеко од краја. А то су само пријављени смртни случајеви“, изјавио је Тедрос на Светском здравственом самиту у Берлину.
Он је рекао да је СЗО поставио циљ да до краја ове године вакцинише 40 одсто популације сваке државе на свету.
„Тај циљ је остварив, али само уколико државе и компаније које контролишу набавку ускладе своје изјаве са делима. Има неколико ствари које предлажем да би требало да урадимо. Државе које су већ достигле 40 одсто вакцинисаних, укључујући све земље из групе Г20, морају да уступе своје место у реду са испоруку вакцине“, додао је.
Тедрос је нагласио да произвођачи морају да направе приоритет и њихове уговоре са програмом Ковакс (глобални програм за равномерну дистрибуцију антиковид вакцина широм света) хитно испуне, додавши да мора да постоји већа транспарентност.
Ковид пропуснице на апликацији мобилног телефона - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
СРБИЈА
Како је протекла прва ноћ у Србији са – ковид пропусницама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала