- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Грчке агенције вратиће новац српским агенцијама и туристима

CC0 / Pixabay / Плажа Трулос на Скијатосу
Плажа Трулос на Скијатосу - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да је Грчка потврдила да неће бити продужења Уредбе о заменским ваучерима, тако да ће грчке агенције морати да врате новац нашим агенцијама односно грађанима Србије који нису користили ваучере.
Министарка Матић је објавила на Инстаграму да је разговарала онлајн на ту тему са грчким министром туризма Василисом Кикилиасом.
Туристичке агенције су код нас као један од разлога зашто не могу да врате новац наводиле и да поједине земље међу којима је и Грчка продужавају важење уредбе и тако им као партнерима у Србији одлажу повраћај новца.
„Даљу, веома успешну сарадњу Србије и Грчке у туристичком сектору настављам са новим министром туризма Василисом Кикилиасом. Разговарали смо о Уредби о заменским ваучерима која је на снази у Грчкој. Грчка страна је потврдила да неће бити продужења ове уредбе од стране грчких власти и грчке агенције ће, такође, морати да врате новац грађанима који нису искористили ваучере“, навела је Матићева.
Наша земља је прошле године усвојила уредбу којом је омогућено да сви грађани који су уплатили туристичке аранжмане до 15. марта имају могућност да са агенцијама договоре заменско путовање које могу да искористе до 31. децембра 2021. и да ако заменско путовање не буде реализовано до тада, имају право на повраћај уплаћеног новца до 15. јануара 2022, преноси Танјуг.
Саранда у Албанији - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
ЕКОНОМИЈА
Шта ће бити са нереализованим заменским путовањима
Плажа Кукунариес на Скијатосу - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2020
Због затварања Грчке пропали аранжмани седам хиљада туриста из Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала