- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илегални мигранти ранили два пољска војника на граници са Белорусијом /видео/

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаПољски граничари посматрају мигранте из Авганистана на белоруско-пољској граници
Пољски граничари посматрају мигранте из Авганистана на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Два пољска војника рањена су у нападу илегалних миграната на границу из Белорусије, наводи пољска гранична стража.
„Током викенда десила су се два покушаја форсирања границе. Агресивне групе од око 60 и 70 људи бацале су камење и грање на официре Граничне страже и пољске војнике. Два војника завршила су у болници. Оба покушаја да се насилно продре у Пољску била су осујећена“, наводи се у саопштењу.
Касније је Гранична стража саопштила да су илегални мигранти напустили камп на белоруско-пољској граници.
„Од суботе у кампу на белоруској страни у округу Уснаж Гурни нема више људи. Остали су шатори“, наводи се у саопштењу.
Према речима пољских граничара, камп илегалних имиграната и даље обезбеђују белоруски граничари.
Према речима граничара, само у протеклих 24 часа забележено је 508 покушаја илегалног преласка границе из Белорусије у Пољску. Приведено је 19 илегалних имиграната из Сирије, Ирака и Палестине.
Неколико месеци десетине илегалних миграната било је блокирано од стране пољских и белоруских граничара на граници између Белорусије и Пољске у близини села Уснаж Гурни у Подласком војводству. Мигранти су илегално покушавали да пређу у Пољску, али им граничари нису дозвољавали да уђу ни у једну од земаља. Пољска страна инсистира да су се мигранти налазили на територији Белорусије, а не на неутралној територији.
У последње време Литванија, Летонија и Пољска јављају о повећању броја приведених илегалних миграната на граници са Белорусијом, оптужујући Минск за стварање мигрантске кризе. Белоруски председник Александар Лукашенко раније је напоменуо да Минск више неће ограничавати прилив илегалних миграната у земље Европске уније, јер због санкција Запада „за то нема ни новца ни снаге“. Белоруски гранилари више пута су саопштавали о покушајима насилног пребацивања миграната из Литваније, Пољске и Летоније на белоруску територију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала