- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Кустурица: Признања су ми посебно драга због Спутњика јер је спутан на свим мрежама

© Sputnik / СкриншотЕмир Кустурица
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Прослављени српски и светски редитељ Емир Кустурица изјавио је данас да су му признања Међународног фестивала „Интерфер“ посебно драга због "Спутњика", који је, као је навео, спутан са свих страна.
„Ова признања су ми посебно драга и због ‘Спутњика’, јер је спутан са свих страна и на свим мрежама и једино му остаје Јутјуб“, истакао је Кустурица за Срну, коментаришући освајање Гран прија Међународног фестивала медијске репортаже „Интерфер“ и статуе „Златна Ника“ за репортажу „Секс, спорт и вјера у вјечну садашњост“, у његовој режији, а у продукцији редакције „Спутњик“.
Он је нагласио да је добитник награде његов ауторски тим, који се бави потретима прошлости и који са аматерском љубављу приступа снимању, монтажи и комбиновању слике и да њега чине Вишеграђани Новак Кнежић и Славко Гарић који се налазе код њега на мастеру.
„Ти потрети изгледају како изгледају, а они су резултат нашег рада, мог искуства и њиховог талента“, навео је Кустурица.
Жири је у образложењу истакао да је награђена репортажа редитеља Емира Кустурице фасцинантно ауторско дело које приказује сву лепоту овог новинарског жанра.
„Она приказује живот и свет који живимо у разним бојама ироније, сарказма, кад је потребно и цинизма. Видео-запис, који показује колико су блиске категорије врхунска уметност и новинарство, врхунски филм и репортажа“, навео је жири.
Међународни фестивал медијске репортаже „Интерфер Златна Ника“ 26. пут доделио је Гран при и признања у пет категорија.
У оквиру такмичарских категорија телевизијске, новинске, радијске, фото и друштвено одговорне репортаже, на адресу фестивала стигло је више од 200 радова из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Холандије, Италије, Шведске, Сирије, Либана и многих других земаља.
У наставку погледајте награђену репортажу Кустурице у продукцији редакције Спутњик:
Главна уредница Спутњика Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
ДРУШТВО
„Златна Ника“ за Спутњик: Награда за најбољу селекцију репортажа – једногласном одлуком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала