- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Лада нива“ будућности: Како би могао да изгледа нови модел легендарног теренца /видео/

© Sputnik / LEANDRO PERALTA„Лада нива“ — скроман, али моћан ауто
„Лада нива“ — скроман, али моћан ауто - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Произвођачи аутомобила често крију идејне нацрте будућих модела и како они настају у развојним центрима, али је руски „АвтоВАЗ“ на свом Јутјуб каналу објавио баш како изгледа рад њихових дизајнера. Међу скицама модела у развоју био је и теренац, који би могао да буде будућа „лада нива“.
У снимцима који је објављен на Јутјуб каналу АвтоВАЗ-а НА ЗАВОДЕ приказана је група дизајнера како ради на футуристичким моделима, од којих су неки предвиђени за 2030. годину.
У дизајнерском студију у Москви, специјализованом за спољни изглед, како се наводи у видеу, ради 14 људи, седам дизајнера и седам моделара.
Жилијен Друар, шеф студија, каже да се налазе у самом центру Москве, великог града, што им помаже да стално буду у тренду, а у близини су и две велике школе дизајна, у којима налазе таленте.
На снимку се виде и скице под називом „Лада револуција 2030“ на којима се види какав би могао да буде изглед руских аутомобила за десетак година. Иако неће сви ући у производњу, ради се о нацртима који ће бити коришћени за будуће моделе.
Друар наводи да су дизајнери на једном спрату, док су на другом моделари. Али, како каже, тамо је улаз забрањен јер се ради на „тајном моделу“.
У другом видеу, који је објављен на истом каналу, види се нешто што би могло да буде тај „тајни модел“. Ради се о теренцу прекривеном белим платном, што би управо могла да буде нова генерација „ниве“, чији нови модел се очекује 2024.
На том видеу се појављује Жан Филип Салар, потпредседник „АвтоВАЗ-а“ и директор за дизајн „ладе“, који је у Москву дошао у јануару ове године пошто је претходно био један од главних људи за дизајн у „Реноу“ и заслужан је, између осталог, за нови изглед „Дачијиних“ модела.
Салар говори како су пропорције најважније код дизајна аутомобила, а потом њихова стилизација. Он испред теренца покривеног белим платном каже како је најважнији задатак у „Лади“ разрада нове генерације „ниве“.
„Наш задатак је да направимо нови дизајн, који ће бити моћан и снажан“, каже Салар.
Подсетимо, АвтоВАЗ је почетком ове године најавио да ће се нова генерација „ниве“ појавити 2024. године и да ће бити заснована на „Реноовој“ ЦМФ-Б платформи.
Аутомобили  - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2021
„Лада“ ускоро добија турбомотор јачине 150 коњских снага
Теренски аутомобили Нива под марком Лада у производном погону у фабрици аутомобила АвтоВАЗ  - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2020
Представљена нова „лада нива травел“ /видео/
Лада Нива - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2021
Почела производња нове верзије легендарне „ладе ниве“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала