- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва о могућности испоруке британских ракета Кијеву: Врло могуће ако Лондон реши да нам забибери

CC BY-SA 3.0 / Duch.seb / Wikipedia / Ракете "Бримстон"
Ракете Бримстон - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Русија озбиљно схвата најаве могућих испорука британских ракета Кијеву, морају да постоје црвене линије, изјавио је шеф руске делегације на преговорима у Бечу за питања војне безбедности и контроле наоружања Константин Гаврилов.
„То је сасвим могуће. Читамо те информације. У конкретним условима, када би нашој земљи хтели да забибере, посебно Енглези, та могућност се не сме искључити. Али морају да постоје црвене линије“, рекао је Гаврилов.
Он је за телевизију „Русија 24“ истакао да би у светлу погоршања односа Москве и Лондона то требало озбиљно схватити и контролисати ситуацију.
Раније је британски лист „Тајмс“, позивајући се на украјински извор, саопштио да Лондон разговара са Кијевом о продаји наоружања. Реч је о ракетама „Бримстон“ које је произвео конзорцијум МДБА за бродове и авионе. Лист наводи да ова високотехнолошка самонавођена ракета може да гађа велики број циљева одједном. Како су Спутњику изјавили у Министарству одбране Велике Британије, реч је о споразуму који је још у јуну склопљен између Кијева и Лондона.
Украјински политичари и експерти често иступају са изјавама о „агресивном“ понашању Русије. Притом, Москва је неколико пута изјављивала да такве намере не постоје у односу на друге земље. Како је Спутњику изјавио заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко, испоруке западног наоружања Украјини неће допринети решавању конфликта, већ ће подстаћи Кијев на провокације у Донбасу.
Украјинска застава иза тенковске цеви - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
РУСИЈА
Украјински генерал запретио Русији британским ракетама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала