- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На захтев Русије „Гугл“ уклонио половину незаконитог садржаја

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛого компаније "Гугл"
Лого компаније Гугл - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
За пола године компанија „Гугл“ уклонила је више од половине противправног садржаја по захтеву Русије, углавном на сервису Јутјуб, међутим тај рад је далеко од идеалног, изјавио је председавајући Одбора за безбедност и борбу против корупције Државне думе Русије Василиј Пискарев.
„Према стању од почетка октобра ове године, укупна количина незаконитог садржаја који није уклоњен са Гуглових интернет ресурса је око 2.650 материјала, од чега на Јутјубу – око 2.500, а на другим Гугловим ресурсима – више од 150“, рекао је Пискарев на видео-конференцији са представницима Гугловог руководства.
При томе је Пискарев подсетио да је у време састанка са „Гуглом“ у априлу ове године укупан број неуклоњеног садржаја за период 2012-2021. био 5.746 материјала.
„Посао је извршен али, као што видимо, то је и даље веома далеко од идеалног“, закључио је посланик.
Према његовим речима, компанија је ситуацију да је део забрањеног садржаја и даље присутан у резултатима претраге објаснила техничким потешкоћама и ограничењима.
Осим тога, Пискарев је управи „Гугла“ скренуо пажњу на чињеницу да на Гугловим мапама Курилска острва, полуострво Крим и Севастопољ нису означени као територија Русије.
Ју тјуб - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2021
„Јутјуб“ игнорише захтеве Русије, прети казна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала