- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Војни аташе Немачке позван у министарство одбране Русије

© Фото : Ministry of Defence of the Russian FederationЗграда Министарства одбране Русије у Москви
Зграда Министарства одбране Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Министарство одбране Русије позвало је војног аташеа Немачке и уручило му протесну ноту због изјаве Анегдет Крамп-Каренбауер о нуклеарном обуздавању Русије, саопштили су новинарима у Министарству одбране.
„У Главну управу за међународну војну сарадњу Министарства одбране Русије позван је аташе за питања одбране при амбасади Федеративне републике Немачке у Руској Федерацији. Током састанка скренута је пажња на изјаву министарке одбране Немачке Анегрет Крамп-Каренбауер по питању нуклеарног обуздавања Русије и уручена протесна нота“, саопштили су у војном ресору.
Представнику Немачке је било указано да „такве изјаве изазивају јачање напетости у Европи и не помажу нормализацији ситуације“, нагласили су у Министарству.
Раније је немачкој министарки постављено питање о сценарију НАТО-а за обуздавање Русије у балтичком и црноморском региону, укључујући и у ваздушном простору уз примену нуклеарног наоружања. Као одговор, Крамп Каренбауерова је изјавила да постоји потреба „да се Москви врло јасно стави до знања да су западне земље спремне да користе и таква средства“.
Руске власти су више пута наглашавале да земља не представља претњу за друге државе. Истовремено, Москва је изражавала забринутост због невиђених активности НАТО-а у близини руских граница, где Алијанса редовно изводи вежбе.
Амерички тенкови М1А1 Абрамс на војној вежби снага НАТО-а у Европи - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
РУСИЈА
Немачка позвала НАТО да запрети Русији оружјем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала