„Време зла“ – Заборављени људи у борби за нормалан живот

© Фото : Промо / Eye to EyeВреме зла
Време зла - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите насTelegramOdyssey
„Време зла“ је прича о заборављеним људима који су између два светска рата покушавали да промене свест, који су веровали у идеале комунизма, а паралелно имали врло узбудљиве животе – политичке, љубавне и породичне, каже у разговору Горан Шушљик, творац телевизијске адаптације дела Добрице Ћосића, чија се прва епизода премијерно емитује вечерас.
Према његовим речима, серијал који се састоји од 15 епизода, кореспондира с многим стварима у нашем времену, мада не директно.
„То је један од романа Добрице Ћосића који прати линију покушаја да се ово друштво, почев од краја 19. века па све до данас, некако стабилизује, да нормалан живот и нормални односи добију на неком континуитету, али то никако не успева због историјских околности и наслага неких даљих времена“, каже Горан Шушљик.
Главни ток радње серије је базиран на роману „Верник”, а кроз реминисценције се бави догађајима у романима који су му у трилогији претходили („Отпадник” и „Грешник”).
У средишту приче су чланови породице Катић, браћа Богдан и Владимир Драговић, Мишко, Нађа и Бора Луковић, те Петар Бајевић.
Улогу Вукашина Катића игра Жарко Лаушевић, Ивана и Милену Катић играју Радован Вујовић и Нада Шаргин, Шушљик игра Петра Бајевића, а у серији играју и Горан Богдан, Андреј Шепетковски, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић и други.
© Фото : ПромоГоран Шушљик
Горан Шушљик - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Горан Шушљик
Породицу Катић затичемо у освит Другог светског рата у Београду. Богдан Драговић враћа се из емиграције, покушава да успостави везе са Комунистичком партијом, из које је избачен као троцкиста, као и са сином Владимиром.
Његова остављена жена Милена ступа у емотивну везу са Петром Бајевићем, агентом Коминтерне и Богдановим ратним другом. Владимир, Миленин и Богданов син, сада и сам члан Комунистичке партије, из идеолошких разлога се окреће против оца.
Насупрот томе, Миленини отац и брат Вукашин и Иван Катић су слика грађанске Југославије, која не успева да се одупре надолазећим околностима.
CC BY-SA 3.0 / Stevan Kragujevic / Добрица Ћосић
Добрица Ћосић - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Добрица Ћосић
Серија „Време зла“ је претпремијерно приказана на 27. издању Сарајево филм фестивала.
Публика је претходно била у прилици да погледа серију „Корени“, чији ауторски тим такође предводи Горан Шушљик, а како је глумац најавио, на пролеће ће почети снимање серијала рађеног према мотивима Ћосићевог „Времена смрти“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала