- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Завршетак испитивања тенкова „Армата“ ─ следеће године

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаТенкови Т-14 "Армата"
Тенкови Т-14 Армата  - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Испитивања најновијих руских тенкова Т-14 на платформи „Армата“ вероватно ће бити завршена 2022. године, изјавио је за Спутњик извор у војно-индустријском комплексу Русије.
„Државна испитивања нових тенкова Т-14 настављају се са позитивним резултатима. Према плану, она би требало да буду завршена у првој половини 2022. године“, прецизирао је извор.
Према његовим речима, „у оквиру испитивања потврђују се тактичко-технички захтеви Министарства одбране за ново возило“.
Т-14 „Армата“ који је развио „Уралвагонзавод“ је основни тенк наоружан глаткоцевним топом 2А82-1М калибра 125 мм, који може да примени вођене гранате. Једна од карактеристика тенка је у томе што је његова посада смештена у блиндираним капсулама, а куполом се управља на даљину. Тенк је опремљен најновијим комплексом активне заштите „Афганит“ за обарање непријатељских ракета и граната.
Ово борбено возило има најсавременију опрему, укључујући борбени информациони и контролни систем и радарске станице. Т-14 је такође опремљен апаратуром јединственог система за управљање.
Тенк Армата - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Руска оклопна возила у акцији: Шлаг на торти – паљба из тенка Т-14 „Армата“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала