- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивша Трампова саветница објашњава шта је Путинова главна предност

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаБивша Трампова саветница објашњава шта је Путинова главна предност
Бивша Трампова саветница објашњава шта је Путинова главна предност - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Главна разлика између бившег америчког председника Доналда Трампа и руског лидера Владимира Путина је у томе што руски председник, за разлику од Трампа, настоји да уједини земљу и створи јединствени културни простор, уверена је некадашња Трампова сарадница Фиона Хил.
„Путин настоји на стварању јединствене руске културе и идентитета како би се превазишли конфликти из прошлости који су дестабилизовали и доприносили рушењу како Руског царства тако и Совјетског Савеза. То што Путин стреми јединственој Русији, док је Трамп за време своје владавине желео да буде много Америка, много је више од разлике у политичким стиловима: то је ствар од кључног значаја“, оценила је Хил.
Она је у чланку за часопис „Форин полиси“ изнела неке детаље са састанка двојице председника и прес конференције у Хелсинкију 2018. године.
Како је рекла, током конференције за новинаре Трамп је био потпуно избачен из колосека због питања новинара о потенцијалном мешању Русије у председничке изборе 2016. године. Због таквих питања не само да није успео да остави добар утисак на саговорника из Русије, него ни да припреми терен за даље преговоре.
Према речима Фионе Хил, било какво одобравање сумњи да је сарађивао са Русијом било је једнако признању да није добио изборе. Трамп, међутим, није успео да адекватно одговори новинарима јер су они „дотакли суштину његовог несигурности“, а Трампово расположење није промакло ни Путину.
„Путин се наслађивао због националног и личног понижења Трампа, али је истовремено био свестан да ће несмотрене опаске Трампа изазвати негативну реакцију у САД и самим тим још више сузити ионако сужен простор за маневрисање америчком председнику када је реч о политици према Русији. Скромни договори о будућим сусретима на највишем нивоу су већ ишчезли. Излазећи из просторије, Путин је свом прес секретару рекао, тако да је то могао да чује наш преводилац, да је прес конференција била глупост “, изнела је свој доживљај бивша Трампова сарадница.
Владимир Путин и Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Кад немаш ново, подгреј старо: Запад опет лансира причу о мешању Русије у америчке изборе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала