- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Црква дели Христову судбину, не бави се политиком I Спутњик интервју

Пратите нас
Москва је била домаћин једне од манифестација у оквиру Руске православне Цркве која носи свеправославни карактер, односно подразумева учешће свих православних цркава.
По благослову Његове светости патријарха српског Порфирија на IX Свеправославном фестивалу „Вера и реч“ били су и наши саговорници – протојереј Никола Пејовић, главни и одговорни уредник Радио Светигоре, и Иван Булатовић, председник Братства Православне омладине Црне Горе.
Фестивал „Вера и реч“ изашао је из оквира фестивала само православних медија, те се тако о њему прича и у секуларним медијима јер је посвећен дешавањима у свету. Какве утиске наши саговорници носе из Москве? У ком смислу је овај фестивал од значаја за Српску православну цркву, али и за Митрополију црногорско-приморску? Сведоци смо да су свештеници изашли у јавну сферу – има их у интервјуима, имају своје блогове, јутјуб канале, колумне. Када је ово корисно за Цркву, а када контрапродуктивно? Колико глобалне политичке прилике утичу на рад Цркве да остварује своју друштвену мисију? Да ли је прошлогодишњим резултатом избора завршена једна мрачна епоха за нашу цркву у Црној Гори, ако узмемо у обзир шта се дешавало на Цетињу уочи устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија? Да ли су протести групе грађана Цетиња испред Владе Црне Горе због уписа манастира на власништво Митрополије црногорско-приморске изоловани случајеви? Последњег дана октобра се навршава годину дана од упокојења блаженопочившег митрополита Амфилохија. Како ће Митрополија црногорско-приморска обележити тај датум?
Емисију води и уређује Наташа Милосављевић.
Спутњик интервју, 26.10.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала