Додик са Милановићем у Загребу: Остварити легитимно представљање сва три народа

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик упознао је данас, током састанка у Загребу, председника Хрватске Зорана Милановића о узроцима политичке кризе у БиХ, саопштено је из Додиковог кабинета.
Додик је, како се наводи, нагласио да деценијама уназад БиХ нема стварни институционални суверенитет, јер четири странца, троје страних судија у Уставном суду БиХ и високи представник, дестабилизују БиХ.
Он је поновио да се залаже за територијални интегритет БиХ, али и повратак изворном Дејтону што значи враћање надлежности ентитетима које су одузете противуставним деловањем Канцеларије високог представника, пренела је РТРС.
Из кабинета хрватског председника саопштено је нешто раније да је састанак Милановића "с господином Додиком наставак активности Председника Републике у циљу стабилности и функционисања Босне и Херцеговине, те остварења легитимног представљања сва три конститутивна народа у складу с Дејтонским споразумом", преноси Индекс.
С тим циљем, како се додаје, Милановић је раније одржао састанке с Бакиром Изетбеговићем, представником бошњачког народа и Драганом Човићем, представником хрватског народа у БиХ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала